Pitanja i odgovori iz knjigovodstva

1. Zašto upisati kurs knjigovodstva?

Vođenje poslovnih knjiga je zakonska obaveza svih preduzeća. Samim tim, potreba za kvalifikovanim knjigovođama je stalna i u odnosu na veliku većinu ostalih struka, knjigovođe imaju mnogo veće mogućnosti za zaposlenje. Nakon uspešnog završetka obuke na kursu knjigovodstva vi ćete steći dodatna znanja i kvalifikacije koje će vam omogućiti lakše pronalaženje posla, a onima koji su već zaposleni, mogućnost napredovanja u poslu.

2. Nisam iz ekonomske struke, nemam predznanje iz knjigovodstva, da li mogu da upišem kurs knjigovodstva?

Kurs knjigovodstva – osnovni nivo je koncipiran tako da se kreće od samog početka. On i jeste napravljen za polaznike koji nemaju predznanje iz oblasti knjigovodstva. Na njemu se postupno uče osnove knjigovodstva i nakon završetka ovog kursa vi imate dobru osnovu za dalje učenje knjigovodstva ili uključivanje u knjigovodstvo preduzeća. Naravno, ovaj kurs mogu pohađati i polaznici koji su završili škole ekonomskog usmerenja, a žele da obnove gradivo koje su učili.

3. Kako da budem siguran da je ovaj kurs ono što mi treba i da će mi se svideti metod rada?

Kao i sve stvari u životu, svaka procena je lakša kada se lično vidi. Mi dajemo mogućnost da prvo predavanje na kursu odslušate bez ikakvih obaveza da dalje nastavite kurs. Na predavanju će biti prezentovan metod rada koji se primenjuje na kursu, dokumentacija koja će se koristi na kursu, a odslušaćete i uvodno predavanje iz knjigovodstva. Na kraju predavanja vi se odlučujete da li ćete da nastavite da pohađate kurs.

4. Kažu da je knjigovodstvo teško. Hoću li ja to moći da naučim?

Kažu da je teško? Pa, delimično su u pravu. Zaista ima mnogo pravila i zakonskih propisa koji trebaju da se nauče. Da li je moguće sve to naučiti ? Naravno da je moguće. Veliki broj ljudi radi u knjigovodstvu. Kad su oni mogli da nauče, zašto ne biste mogli i vi ? Mora se uložiti dosta rada i truda, ali rezultat neće izostati.

5. Na koji način se izvode predavanja na kursu knjigovodstva?

Rad na času je koncipiran tako da se isključivo radi ručno knjiženje. Radi se kompletna analiza dokumenata, uz odgovarajuća knjiženja. Dokumentacija koja se koristi je originalna i rad na času predstavlja simulaciju rada u knjigovodstvenoj agenciji, to jest u sektoru knjigovodstva preduzeća. Ovakvim metodom rada se stiče univerzalno znanje. Bez obzira u koje preduzeće odete, knjigovodstveno znanje koje imate će vam omogućiti brzo prilagođavanje bilo kom knjigovodstvenom programu.

6. Već imam neko predznanje, koji nivo da upišem?

Za svaki nivo kursa knjigovodstva koji se prelazi detaljno je prikazan program rada. Ako znate veći deo programa određenog nivoa, možete upisati sledeći, viši nivo. Onaj deo koji vam nedostaje iz prethodnog nivoa moguće je preći uz dopunski čas. Ako ne znate veći deo nekog nivoa kursa knjigovodstva, preporučujemo da upišete taj nivo.

7. Da li je moguće plaćanje u više rata?

Da, svaki nivo kursa knjigovodstva je moguće platiti u tri rate.

8. Da li dobijam neki dokaz o završenom kursu knjigovodstva?

Da, nakon uspešno položenog završnog testa, izdaje se diploma o uspešno završenom kursu knjigovodstva

9. Šta ako u nekom trenutku moram da izostanem sa jednog ili više predavanja?

Uvek je moguće napraviti dogovor. Ako je u pitanju veći broj izostanaka, onda možete sa nekom drugom grupom nadoknaditi izostanke. Za manji broj izostanaka, u dogovoru sa predavačem se radi nadoknada.

10. Mogu li nakon završenog kursa da pozovem ako imam pitanja iz knjigovodstva?

Naravno, za naše polaznike uvek smo tu da odgovorimo na sva pitanja iz oblasti knjigovodstva.

Оставите одговор