Kurs nemačkog jezika

Nemački jezik (nem. Deutsche Sprache), je jedan od jezika zapadne grupe germanskih jezika i spada među najveće svetske jezike. To je maternji jezik najvećeg broja stanovnika Evropske unije.

Nemačkim jezikom se govori u Nemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu, u dve trećine Švajcarske, u dve trećine provincije Južni Tirol u Italiji, istočnim kantonima Belgije i u pograničnim delovima Danske.

nemacki jezik

Van Evrope, najveće zajednice u kojima se govori nemački jezik nalaze se u Sjedinjenim Američkim Državama i  Brazilu.

Nemački jezik je maternji jezik oko sto miliona ljudi u Evropi, odnosno maternji je jezik 13,3% Evropljana, što ga čini jezikom kojim se služi najviše govornika u Evropi bez Rusije, više od francuskog jezika (66,5 miliona govornika ) i engleskog jezika (64.2 miliona govornika ). Nemački je treći jezik po broju onih koji ga uče u školama, drugi po broju onih koji ga uče u Evropi, i treći u SAD (posle španskog i francuskog). Nemački je jedan od zvaničnih jezika Evropske unije, gde je treći jezik po broju onih koji ga uče (odmah posle francuskog).

Takođe je bitno napomenuti i sledeće: 18% svih knjiga na svetu se izdaje u Nemačkoj. Nemački je drugi najčešći jezik u nauci. Mnoge međunarodne kompanije imaju sedište u Nemačkoj, a i mnoge nemačke kompanije posluju u Srbiji , zato Vam poznavanje nemačkog jezika povećava izglede za zaposlenje na tržištu rada.

Poznavanje nemačkog jezika omogućuje Vam studiranje na nekima od najprestižnijih evropskih univerziteta.

Škola stranih jezika KFG Education centar u ponudi ima kurs nemačkog jezika koji se radi po knjigama Delfin.

Za nemački jezik postoji 6 nivoa:

  • Početni kurs 1
  • Početni kurs 2
  • Srednji kurs 1
  • Srednji kurs 2
  • Viši kurs 1
  • Viši kurs 2

Za polaznike koji već imaju određeno znanje, omogućen je besplatni test koji određuje nivo znanja. Polaznicima je obezbeđena odgovarajuća literatura za rad na času i rad kod kuće.

Na kraju kursa radi se završni test, na osnovu kojeg se dobija sertifikat.